Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2017 11:42 - Министър: Ще продължим да ви грабим, но ... мъдро
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2035 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 15.07.2017 11:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В четвъртък следобед, през изминалата седмица, министър енерГЕПИка се появи на поредната постановъчна сценка, в студиото на бТВ, където с "журналисктата" Ризова редовно ни запознават с плановете и успехите на организираната престъпност, владееща територията и малтретираща матряла.
И ето какво ни бяха приготвили и ни поднесоха двете каки този път, по схемата с грабежа АЕЦ "Белене":

Цветанка Ризова: - Извънпарламентарната опозиция Ви подозира, че твърдо сте решили да строите АЕЦ „Белене“. Така ли е? Много сте се нагласили? Прави ли са?

Теменужка Петкова – Вижте. Аз лично и цялото правителство сме се нагласили този ресурс, който българските данъкоплатци са платили във връзка с този проект ... Все пак да не забравяме малко над 3 милиарда лева да не отиде на вятъра. Вече имаме един такъв горчив опит със първият проект АЕЦ „Белене“, който знаете беше построена и площадката. Съответно беше произведено и доставено оборудването. Една част от него върнахме обратно на руската страна. Те го изкупиха за така жълти стотинки. Другата част от оборудването все още продължава да стои на площадката на Белене, като музеен експонат. Аз мисля, че едно зряло общество, едни мъдри политици не бива да допускат една и съща грешка няколко пъти. А пък ние имаме претенции, че сме такива. Така че ще направим всичко необходимо, така че този ресурс, който е изразходван до момента, казвам малко над 3 милиарда лева, да бъде оползотворен по най-добрия начин. Не можем да си позволим с лека ръка да игнорираме 3 милиарда лева. Това все пак е един много сериозен ресурс. 

Цветанка Ризова – А стоите ли още на тезата, която беше заявена в предният ви мандат, че само частен инвеститор може да строи АЕЦ „Белене“, че държавата няма да участва?

Теменужка Петкова – Ние продължаваме да смятаме, че този проект трябва да се реализира на пазарен принцип. Държавата ще участва с някакъв миноритарен дял, тъй като ние не можем да се ангажираме с осигуряването на едни 20 милиарда лева, колкото струва проекта и той винаги е струвал толкава. И това е една от причините поради които той не можа да се реализира в рамките на предишния опит за развитие на този проект, и това беше така, защото нямаше договор, защото нямаше яснота, как ще се финансира проекта, от къде ще дойдат средствата. Но сега ние сме твърдо решени, че това може да се случи с избора на един стратегически инвеститор.

Записа на цялото интервю можете да видите от ТУК.


image

Ризова се прави, че не знае, а Петкова - че никога не се е случвало, че с неин ДОКЛАД, на 14-ти декември 2016-та г., кабинета Борисов2 гласува единодушно държавата да не участва по никакъв начин в бъдещото изграждане на АЕЦ "Белене". Това решение е заложено и предизборната кампания на престъпната групировка ГЕРБ. Сега те се правят на "забравили" и се гласят да ни "обръснат" с един миноритарен, разбирай МНОГОМИЛИАРДЕН, дял. Ей така! Защото им ха, а на нас ни е п,иятно.

Мъдро, А? Когато ни грабят мутренски е гадничко? А когато е МЪДРО си е някак по-приятно?

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842591
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031